Katalog Agnieszka WIŚNIEWSKA, 2013-09-03 GDAŃSK Zawodowe, Zadania Test układ funkcjonalny zakładu gastronomicznegoTest układ funkcjonalny działu gastronomii: Imię i nazwisko …………………………………………………………………………… Klasa ………………………….. 1. Kierownik działu gastronomicznego: a. osobiście zabezpiecza towary, surowce, opakowania, naczynia i inne mienie przed kradzieżą i zniszczeniem b. czuwa nad przestrzeganiem w podległym mu pionie obowiązującej dyscypliny pracy c. osobiście szkoli podległych mu pracowników 2. Kelner, barman, bufetowa podlega bezpośrednio: a. szefowi kuchni b. kierownikowi gastronomii c. kierownikowi sali 3. Czy kierownik sali kontroluje m.in. wygląd podległego mu personelu? a. tak b. nie c. nie wiem 4. Kucharz, cukiernik, blokierka podlega bezpośrednio: a. szefowi kuchni b. kierownikowi gastronomii c. kierownikowi sali 5. Sommelier to inaczej określenie : a. kelnera b. podczaszego c. barmana 6. Bufetowy odpowiada m.in. za: a. sporządzenie zapotrzebowania na wyroby i towary b. rygorystyczne przestrzeganie gramatury wydawanych napojów alkoholowych c. obie powyższe odpowiedzi są poprawne 7. Szef kuchni odpowiada m.in. za : a. organizuje i koordynuje prace produkcji b. kontroluje jakość dostarczanych produktów i surowców, jak również zabezpiecza próbki prokuratorskie c. obie powyższe odpowiedzi są poprawne. 8. Blokierka odpowiada m.in. za: a. kontrolę ilości, rodzaju i cen wydawanych dań b. znajomość obowiązującego w danym dniu jadłospisu c. obie powyższe odpowiedzi są prawidłowe Wyświetleń: 1953
Uwaga! Wszystkie materiały opublikowane na stronach Profesor.pl są chronione prawem autorskim, publikowanie bez pisemnej zgody firmy Edgard zabronione. |