![]() |
![]() |
Katalog Anna Petrek, 2017-03-22 Ostrava Zawodowe, Sprawdziany i testy Sprawdzian z nakrywania i dobierania zasatawy stołowej na przyjęcia zasiadaneSprawdzian z nakrywania i dobierania zastawy stołowej na przyjęcia zasiadane Imię i Nazwisko……………………………. 1. Narysuj nakrycie rozszerzone do menu składającego się z:(2pkt) - Aperitif - Gin z Martini i tonikiem - Woda źródlana z plastrem cytryny - Przystawka zimna - Rolada z soli w galarecie Bułeczki z masłem - Wino białe wytrawne do przystawki - Francuska zupa cebulowa - Sarnina w sosie borówkowym z kluseczkami z ciasta lanego Cykoria zapiekana pod beszamelem - Wino czerwone do dania zasadniczego - Owoce w kremie hiszpańskim - Szampan Mumm- Cordon Rouge-Demi Sec 2. Wymień sprzęt potrzebny do podania wyżej wymienionego menu dla 25 gości.(2pkt) Porcelana Ilość Sprawdzian z nakrywania i dobierania zastawy stołowej na przyjęcia zasiadane Imię i Nazwisko……………………………. Gr 2 1. Narysuj nakrycie rozszerzone do menu składającego się z: (2pkt) - Aperitif - Negroni - Woda źródlana z mrożonymi malinami - Przystawka zimna – Terrina z indyka z suszonymi pomidorami Bułeczki z masłem - Riesling Kabinett wytrawny - Zupa rakowa z kawałkami ryb morskich - Pierś z kurczaka z farszem paprykowym z brokułowym puree i ziemniakami zapieczonymi w śmietanie - Wino różowe do dania zasadniczego - Szarlotka z bitą śmietaną - Szampan dom Pérignon 1998r 2. Wymień sprzęt potrzebny do podania wyżej wymienionego menu dla 37 gości. (2 pkt) Porcelana Ilość Wyświetleń: 0
Uwaga! Wszystkie materiały opublikowane na stronach Profesor.pl są chronione prawem autorskim, publikowanie bez pisemnej zgody firmy Edgard zabronione. |