![]() |
![]() |
Katalog Marta Szymborska, 2020-07-08 Gończyce Technologia, Sprawdziany i testy Kartkówka układ funkcjonalnyKartkówka układ funkcjonalny 1. Zmywalnia naczyń kuchennych znajduje się: A w dziale produkcyjnym B w dziale magazynowym C w dziale ekspedycji D w zmywalni naczyń stołowych 2. Obróbki cieplnej: pieczenia, gotowania, smażenia i duszenia dokonuje się w: A Przygotowalni I B Garmażerni C Rozdzielni kelnerskiej D Kuchni właściwej 3. Do części magazynowej zakładu gastronomicznego nie zalicza się: A Magazynu warzyw i owoców B Magazynu produktów suchych C Chłodni D Pracowni cukierniczej 4. Garmażernia to inaczej kuchnia gorąca. PRAWDA / FAŁSZ 5. W zmywalni naczyń kuchennych myje się zastawę stołową. PRAWDA / FAŁSZ 6. Drogi surowców i gotowych potraw w zakładzie gastronomicznym mogą się krzyżować. PRAWDA / FAŁSZ 7. Do działu ekspedycyjnego zaliczamy: A. magazyn suchy, zmywalnię naczyń stołowych B. biuro, ekspedycję C. przygotowalnię , zmywalnię naczyń kuchennych i stołowych D. ekspedycję , zmywalnię naczyń stołowych 8. Pomieszczenia zaplecza gastronomicznego ze względu na przeznaczenie możemy podzielić na: A dział konsumencki, magazynowy i produkcyjny B dział magazynowy, produkcyjny, ekspedycyjny, socjalny C dział magazynowy, produkcyjny, ekspedycyjny i administracyjno-socjalny D dział ekspedycyjny i produkcyjny Wyświetleń: 0
Uwaga! Wszystkie materiały opublikowane na stronach Profesor.pl są chronione prawem autorskim, publikowanie bez pisemnej zgody firmy Edgard zabronione. |